Ξεκινάμε ελαφρά ανηφορικά ακολουθώντας τη διαδρομή του Ημιμαραθώνιου με το ένα χιλιόμετρο άσφαλτο και συνεχίζουμε σε αγροτικό εγκαταλειμμένο δρόμο. Στα 750μ από την άσφαλτο αφήνουμε το χωματόδρομο ακολουθώντας δεξιά (ανατολικά) ανηφορικό μονοπάτι μέσα σε πυκνό πουρναρόδασος. Μπαίνουμε μέσα στη Ντουσκόλακα, ένα λόφο/λιβάδι με μια αιωνόβια βελανιδιά στο μέσο, συνεχίζουμε να  ανηφορίζουμε για να συνατήσουμε μια μικρή λάκκα στα 250 μέτρα, τη λάκκα του κοκκινοπαναγιωτούλη. Διασχίζοντας τη λάκκα ανηφορίζουμε και για 350 μέτρα συναντούμε το δασικό δρόμο Μπράλου Παλαιοχωρίου, όπου θα είναι ο 1ος σταθμός, στο 3,5 χιλ περίπου με νερό. Στη συνέχεια ακολουθούμε το μονοπάτι που κόβει διαρκώς τις τραβέρσες του αγροτικού χωματόδρομου, περνάμε το διάσελο με το εικόνισμα και κατεβαίνουμε στη Λίμνη στη Βρύση, όπου θα είναι ο 2ος σταθμός, στο 5ο χιλ περίπου. Στη συνέχεια ακολουθούμε τη διαδρομή του Ημιμαραθώνιου.

 

Όπως λέμε και στον Ημιμαραθώνιο, αφήνοντας την πανέμορφη Λίμνη με τα εποχιακά χρώματα και την εντυπωσιακή φύση, κάνουμε ένα κύκλο νότια και στη συνέχεια ανατολικά πίσω από τη Λίμνη ανάμεσα στις αιωνόβιες βελανιδιές και τα έλατα, περνάμε το διάσελο με το εικόνισμα από δεξιά και κατηφορίζοντας διαρκώς κόβουμε τον αγροτικό δρόμο Παλαιοχωρίου – Λίμνης.Αφήνουμε δεξιά το διαγώνιο δασικό δρόμο, που οδηγεί στον Άνω Μπράλλο και κατεβαίνουμε στο ίδιο μονοπάτι που ανεβήκαμε κάνοντας συνεχή κοψίματα του αγροτικού δρόμου. Φθάνουμε στο 19ο χιλιόμετρο, όπου θα είναι ο τελευταίος 3ος σταθμός με σνακς και κόκα κόλα, δεν πάμε προς την Ντουσκόλακα και το δέντρο, αλλά συνεχίζουμε στον αγροτικό δρόμο χωρίς άλλα κοψίματα τερματίζοντας στην πλατεία του χωριού με 300μ περίπου άσφαλτο.

Κι εδώ λέμε θέλει προσοχή στο κατηφορικό μονοπάτι, ειδικά αν οι μέρες είναι βροχερές και δεν είναι στεγνό, για τους γνωστούς λόγους.

Συνολικά έχουμε περίπου 1300μ άσφαλτο, 2,8 χιλ περίπου αγροτικό και δασικό χωματόδρομο και 5,7 χιλ περίπου μονοπάτι.

Πατήστε εδώ για το χάρτη 10Km

Υψομετρική Διαφόρα

 
 

GoogleMaps

About us

Τοπικό Διαμέρισμα Παλαιοχώρι Δωριέων

Φθιώτιδα ΤΚ 33057

Δήμος Αμφίκλειας Ελάτειας

Email: neuropolisrace@gmail.com

www.neuropolisrace.gr

www.palaiohori-dorieon.gr

 

Social Media

To Neuropolis Mountain Race στα Social Media